Ana sayfa Çocuk Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

2156
0
Bebeklerde beslenme nasıl olmalıdır?

Bebeklerde beslenme, büyümenin en hızlı olduğu dönem bebeklik olduğundan önemli bir konudur. Doğumdan itibaren 2 yaşa kadar devam eden dönem büyüme ve gelişme açısından kritik bir dönemdir. Büyüme geriliği, vitamin ve mineral eksikliği gibi birçok hastalığa davetiye çıkaran durumlar genel olarak 0-2 yaş dönemlerinde ortaya çıkar. Bu sebeple 2 yaş altı çocukların beslenme alışkanlıkları bu dönemde kazandırılmalı ve anneler bu konuda yeterince bilinçli olmalıdır.

Anne Sütünün Önemi

Bebeklerde beslenme-Anne sütünün önemi

Çocukların sağlıklı birer insan olabilmesi için annelerin, gebelik dönemlerinden itibaren süt yapıcı gıdalar tüketmesi gerekir. Aynı zamanda anneler yeterli ve dengeli beslenmelidir. Çocuğa zarar verecek alışkanlıklardan kaçınmalıdır. Yeni doğmuş bir bebek için en iyi besin anne sütüdür. Bebeğin sağlıklı olabilmesi ve tüm besin öğelerini alabilmesi için gereklidir. Anne sütü, bebeği her türlü enfeksiyon ve hastalığa karşı da korur. İlk 6 aylık dönemde sadece anne sütü önerilir.

Bebeklerde Beslenme Aylara Göre Nasıl Olmalıdır?

Yenidoğan Bebek
Yenidoğan bebeğin beslenmesi

İlk 6 aya kadar anne sütü verilmelidir ve bebek 6 aylık olana kadar izlenmelidir.

6 Aylık Bebek
6 aylık bebek beslenmesi

6 aylık bebek beslenmesi; anne sütü, yoğurt, taze sebze ve meyve suları, pekmez, şeker içermeyen muhallebi, yumurta sarısı (1/4), besinler hazırlanırken az miktarda inek sütü eklenerek bebeklerde beslenme sağlanır.

7 Aylık Bebek
7 aylık bebeğin beslenmesi

Anne sütü, taze sebze ve meyve suları, yoğurt, pirinç unu, pirinç, pekmez, tam yumurta sarısı, balık, kırmızı et, tavuk eti, bitkisel sağlıklı yağlar, sebze püresi ve sebze çorbaları 7 aylık bebek beslenmesi için önerilir.

8 Aylık Bebek
8 aylık bebeklerde beslenme

Anne sütü, taze sebze ve meyve suları, pekmez, yoğurt, tavuk eti, balık, kırmızı et, tavuk karaciğeri, bitkisel sağlıklı yağlar, ezilmiş şekilde ev yemekleri, tam yumurta, pastörize edilmiş peynir, mercimek, kuru fasulye ve nohut ezmesi gibi besinler bebeklere verilebilir.

8 aydan sonra artık bebekler tencere yemeklerine ve ek gıdaya geçebilir. Büyümesine ve damak zevkine göre yemekler verilebilir. Bunların yanında anne sütüne devam edilmelidir.

Lohusalık Dönemi ve Annede Görülen Değişiklikler

NabızTR İnstagram Hesabımızı Takip Edin: @nabiztrcom

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı giriniz!