Ana sayfa Göz Glokom Nedir? Tedavisi Var mı?

Glokom Nedir? Tedavisi Var mı?

1837
0
Glokom

Göz hastalıkları çok sinsi ilerleyebilir ve göz çok hassas bir organ olduğu için kalıcı sorunlara neden olabilir. Sessiz ilerleyen ama bir süre sonra yarattığı sorunlarla baş gösteren göz hastalıklarından Glokom, buna güzel bir örnek.

Halk arasında daha çok karasu olarak anılan ve bu şekilde bilinen göz hastalığı, tedavi edilmemesi durumunda görme kaybına bile neden olabiliyor. Tabii ki tedavi sürecinden önce belirtileri izleme ve hastalığı tanımaya ihtiyacınız var. O yüzden daha detaylı olarak glokom hastalığını inceleyelim.

Glokom Nedir?

Göz tansiyonu olarak bilinen hastalıkta, göz içerisindeki sıvı basıncı oldukça yüksek oluyor ve bu durumda da görme konusunda gerekli olan göz sinirlerinin zarar görmesi durumu oluşuyor. Göz sinirlerinin zarar görmesi ise geri dönülmez görme kayıplarının yaşanmasına neden olabiliyor.

Karasu olarak bilinen bu hastalığın, sinsi ilerliyor olması da en büyük tehlikeler arasında gösteriliyor. Siz fark etmeden hastalığın ilerlemesi durumu oluşması ve gözde kalıcı hasar oluşması söz konusu oluyor.

Glokom

Belirtileri Neler?

Bu hastalıkta çok fazla belirti olmadığını söyledik. İlk aşamalarda net bir belirti gözükmezken, ilerleyen evrelerde baş ağrısı, görme konusunda bulanıklık sorunu, bilgisayara ya da televizyona bakarken beyaz halkaların gözükmesi gibi belirtiler yaşanabilir.

Nasıl Tedavi Edilir?

Tedavi konusunda kesin çözümler elde etmek çok mümkün olmayabilir. İlk evrelerde tespit edilirse, çeşitli damlalar kullanılarak hastalığın ilerlemesinin önüne geçilebilir ve hastalık kontrol altına alınabilir.

Fakat burada bilinmesi gereken şudur ki ilerleyen evrelerde hastalığın durdurulması için daha farklı müdahalelere adım atılması gerekir. İlerleyen evrelerde hastalığı durdurmak ve etkisini azaltmak adına cerrahi müdahale yapılabilir.

Glokom

Lazer kullanılması, lazer yanında göz üzerinde farklı cerrahi müdahalelerin yapılması ile hastalık kontrol altına alınabilir. Fakat kesin tedavinin yapılması, özellikle hasar görmüş olan sinir hücreleri için çok mümkün değildir.

Bu nedenle erken tanının önemi daha yüksektir ki erken tanı konulması durumunda dediğimiz gibi hastalık daha net bir şekilde kontrol altına alınabilir. Glokom belirtileri de çok net olmadığı için en iyisi belli aralıklarla göz kontrollerinin yapılması olacak.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı giriniz!