Ana sayfa Erkek Horlama Nedenleri

Horlama Nedenleri

2241
0
Horlama Nedenleri
Horlama Nedenleri Nelerdir? 
Horlamak Nedir? 

Öncelikle horlama nasıl oluşur bunları açıklamakla başlayalım. Horlama: Kişinin uyku esnasında üst solunum yolunu oluşturan burun, küçük dil, dil kökü ve yumuşak damak yapılarının birlikte ya da ayrı ayrı darlıklardan kaynaklanan şiddetli ve çevresindeki insana rahatsızlık verici gürültü olarak tabir edilir.  Horlayan kişi uyku esnasında çoğu zaman kendi sesini duyamaz çevreye verdiği rahatsızlığın farkında bile olmaz. Horlayan kişilere eşleri ya da iş arkadaşları horluyorsun dediğinde karşı çıkarlar ve şu yanıtı verirler ” Ben horlamam ki”  derler. Horlayan kişiler bu durumu kabullenmek istemezler.

Horlayan Kişinin Yaşadığı Sorunlar Nelerdir?

Horlayan kişi ne kadar horladığını kabul etmese de gün içinde hayatını olumsuz etkileyen durumlarla karşılaşır. Örneğin: Uyandıklarında baş  ağrısıyla uyanırlar, kendilerini yorgun ve bitkin hissederler, uyku ihtiyacını vücut tamamlayamadığı için gün içinde uyuklarlar.   Dalgın ve konsantrasyon güçlüğü çekerler, cinsel isteksizlik, Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve uyku esnasında nefes durması gibi birçok sorunlar karşılaşırlar. Horlama nedenlerinin sonucu bunlara sebep olabilir. Ayrıca horlayan kişi çevresindeki insanlara karşı sinirli ve agresif davranışlar gösterir.

Horlayan Kişiye Uygulanan Tedavi  Yöntemleri ve Öneriler 

Horlamak kişinin hayatını alt üst etmektedir. Kişi kendi sağlığı  ve çevresine verdiği rahatsızlığın farkına varıp Tedavi görmesi  gerekmektedir. Öncelikle eğer horlayan kişi kilolu ise basit bir diyet yöntemiyle bu rahatsızlıktan kurtulamaz. Mutlaka cerrahi bir müdahale gerektirmektedir. Kişilerde belirlenen tanıya göre ilaçla tedavi veya cerrahi tedavi yöntemleri uygulanır.

Horlayan Kişilere Basit Öneriler 

Spor yapmayı bir yaşam biçimi haline getirmeleri gerekir. Uyku ilaçları sakinleştirici gibi vücudun doğal dengesini bozan ilaçlar kullanılmamalıdır. Uykudan 3 saat önce yemek yenilmemeli ve alkol kullanılmamalıdır. Sırtüstü yatmaktansa  yana yatış pozisyonu tercih edilmelidir. Bu öneriler uykusunda hafif horlayan ve horlaması yatış pozisyonuna bağlı olan kişilerin işine yarayabilir.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı giriniz!